2017.02.20 Pressmeddelande

Tink lanserar bolånefunktion - ska förnya och förenkla bankvärlden genom samarbete med banker

 

Tillsammans med SEB, SBAB, Collector, American Express och Santander ska Tink göra det enkelt att göra smarta ekonomiskt val.

Dagens bankvärld kan vara svår att navigera och bankprodukterna svåra att förstå och utvärdera. Med sin vision om att förnya och förenkla bankvärlden ska Tink nu göra det lika lätt att göra smarta ekonomiska val som att boka en resa på nätet. Detta ville även SBAB, SEB, Collector, American Express och Santander vara med på. Tillsammans ska de nu göra det enkelt att ta första steget mot en bättre privatekonomi; först ut i Tink-appen är bolån, sparkonton, privatlån och kort.

Om du inte vet vilken ränta du har i dagsläget eller vet vad du skulle kunna få så är du inte ensam. “Vi såg att hälften av våra användare med bolån skulle kunna spara minst 3000 kronor per år. Dessutom saknar 65% av våra användare ränta på sitt sparande”, säger Daniel Kjellén, VD och medgrundare på Tink.

I Tink kan användaren nu utmana sin bolåne- och sparränta och enkelt flytta lånet samt sparkassan till någon av Tinks partners med bättre erbjudande. Här kan man också se snittbolåneräntan i området och slippa hålla koll på förändringar över tid - Tink håller koll åt dig och säger till när det är dags att se över räntealternativen igen. Inom kort lanseras även möjligheten att göra en kostnadsfri värdering av sin bostad samt ansöka om kreditkort och privatlån direkt i appen.

Lanseringen är första steget mot målsättningen om att öka rörligheten på marknaden, förflytta makten till konsumenten och samla marknadens bästa produkter på ett och samma ställe för att hjälpa människor mot en bättre privatekonomi.

"Vi vill hjälpa våra kunder att förverkliga sina ambitioner - oavsett om det handlar om att köpa sitt första boende eller att starta företag. Enkelhet ser vi som en viktig möjliggörare och genom vårt samarbete med Tink är vi övertygade om att vi kan erbjuda fler kunder just detta", säger Christoffer Malmer, chef division Företag & Privatkunder i SEB.

SBAB, Collector, American Express och Santander håller med:

“Vi strävar efter att erbjuda Sveriges bästa bolån och att bidra till bättre boende och boendeekonomi. Tinks ambition att få människor att förstå och agera när det gäller sin egen ekonomi går hand i hand med vårt syfte”, säger Daniel Ljungel, chef Samarbeten och Affärsutveckling SBAB.

”Det vi ser nu är början på en total förändring av konsumenters syn på banktjänster. För oss som digital nischbank ser vi stora möjligheter att tillsammans med Tink och liknande samarbeten återföra övertaget till konsumenten. Det ökar kraven på oss att ständigt hålla våra tjänster relevanta och konkurrenskraftiga för våra kunder, vilket vi brinner för”, säger Lena Apler, Grundare och Styrelseordförande Collector Bank.

"American Express ser fram emot att med hjälp av Tink kunna erbjuda större nytta till fler kunder. Vi ser att plattformar som Tink ökar transparensen på marknaden, vilket är positivt både för oss och för kunderna", instämmer Fredrik Sauter, VD American Express Norden.

"Vi värderar samarbetet med Tink högt och ser det som ett exempel på hur vi som nischbank är med och förändrar och omdefinierar banklandskapet. Vi har produkter som ligger i framkant på marknaden och genom att finnas på en plattform som Tink ser vi stora möjligheter att nå nya kundgrupper och många nöjda kunder”, säger VD Carolina Brandtman, Santander Consumer Bank, Sverige.

Daniel Kjellén fortsätter: “Vi har valt våra partners för att de har riktigt bra erbjudanden samtidigt som de delar vår vision om att förändra marknaden för konsumentens bästa. Men det här är bara början, fler produkter är på väg in.”

 

 

Om Tink

Tink är en mobilapp som gör det enkelt att göra smartare val för privatekonomin. I appen kan du bl.a. se om du kan skaffa en bättre bolåneränta och flytta ditt lån och öppna ett sparkonto med bättre sparränta. Genom att koppla samtliga bankkonton och kreditkort till Tink, får du en smidig helhetsbild över din ekonomi, se vad du spenderar pengar på, samt sköta dina bankärenden - allt på ett ställe. Bolaget grundades i Stockholm år 2012 av Daniel Kjellén och Fredrik Hedberg och har idag 400 000 användare i Sverige och 35 anställda. Sammanlagt har bolaget tagit in över 100 miljoner SEK från investerare som Creades, Sunstone Ventures, SEB Ventures och ABN Amro Ventures. Ordföranden är Avanzas tidigare VD Nicklas Storåkers.

 

Kontakt

Daniel Kjéllen, VD/Grundare Tink AB, daniel.kjellen@tink.se, 0765-866434

Frank Hojem, Presschef SEB, frank.hojem@seb.se, 0707-639947

Daniel Ljungel, Samarbeten och Affärsutveckling SBAB, Daniel.ljungel@sbab.se, 0708-725156

Åsa Hillsten, Communication & Marketing Manager Collector, asa.hillsten@collectorbank.se, 0700-818117

Fredrik Sauter, Country Manager American Express Nordic, fredrik.sauter@aexp.com, 08-4295000

Frej Andreassen, Commercial Manager Santander, frej.andreassen@santanderconsumer.se, 0708-773776