Vårstäda ditt ekonomiska mindset!

blogg_maj.jpg
 

Tre handfasta tips för dig som vill vårstäda inställningen till dina pengar 

Nog för att det är ostadigt väder för tillfället – men visst är det vår nu? När vädret blir varmare och en ny årstid gör entré brukar det också bli tid för förändringar. Likt årstiderna skiftar, skiftar vi garderob, humör och kanske en och annan vana. Varför inte passa på att skifta sin ekonomi till något bättre när vi ändå är igång? Tink listar tre handfasta tips för dig som vill vårstäda inställningen till dina pengar – och få mer tid till det du älskar!

Prioritera din tid och slappna av

Många känner att våren inte bara kommer med härliga utehäng, utan också högar med måsten och mycket på jobbet. Det hänger ihop med ditt spenderande – när vi är stressade tar vi många irrationella beslut som ofta ångras senare. Kartlägg vad som är viktigt för dig och sätt det högst upp på listan. Många to-do's kan faktiskt vänta.

Innan du rannsakar dina utgifter – rannsaka dig själv!

Visst är lunch ute varje dag och kaffet på språng något som kan skippas – det vet vi. Men innan du väljer bort särskilda utgifter och städar bort det du tycker är överflödigt – glöm inte att reflektera kring varför du lägger pengarna på just dessa ting. Den där lunchen ute kanske känns onödig med all mat som finns hemma? Men den där kaffen, den gör ju hela morgonen. Utgå först från dina egna reflektioner – rensa sen.

Planera, planera och planera

Förutom att planera sina kommande inkomster inför resten av året och förutse eventuella stora utgifter, kan det vara en lika god idé att försöka planera sin egen tid och sina ambitioner. Vad vill du lägga lite extra tid på under kommande månader här i livet? Vilka är dina prioriteringar, både privat och professionellt? Den typen av planering inger ett lugn som sprider sig till din ekonomi!