Tinks nya ansikte

Nu börjar det på allvar närma sig lansering av vår efterlängtade iPhone-app. Arbetet med appen markerar även starten för en ny designriktning för hela tjänsten. Här svarar Per, designansvarig på Tink, på några frågor om detta.

Vad har varit viktigast i designarbetet?

Jag ser en poäng i att designarbetet utgår från den mobila plattformens krav på enkelhet och fokus, särskilt för ett potentiellt komplicerat område som ekonomi. Därför har det varit befriande och viktigt att kunna utgå från de behov man har som mobil användare av Tink, snarare än att försöka klämma in samma funktionalitet som webben rymmer.

Vilka utmaningar finns i att designa en ekonomitjänst?

Ekonomiska transaktioner och statistik innehåller så pass mycket information att designens uppgift främst blir att förenkla och tydliggöra, snarare än redovisa varje detalj. Djupet finns där, men bara när du själv ber om det. Rent visuellt jobbar vi med klara, tydliga färger med konkreta betydelser och syften, vilket vi hoppas ska underlätta den överblickbarhet vi strävar efter.

Vad ser du fram emot just nu?

Jag hoppas personligen att designen i vår kommande app ska vara en av orsakerna till att din ekonomi plötsligt känns ljusare, tydligare och roligare. Vi ser verkligen fram emot att få visa alla resten av appen!