Tinker Per

Ni har tidigare träffat Andreas. Nu är det dags att introducera Per vår briljanta designer. Per har varit med i Tink-gänget sedan juli och har tillsammans med utvecklingsgänget spenderat många timmar på att se till att Tink ser ut som det gör idag. Vad gör du på Tink? Vi är många som jobbar med Tinks utseende men jag är ytterst ansvarig för all design på Tink, såväl det grafiska gränssnittet i appen och på vår sajt. Egentligen all design som syns digitalt.

Vad borde vi veta om dig? Att jag är QBasic-"programmerare" i grunden som designade mina första grafiska gränssnitt med ASCII-tecken men föredrar faktiskt friheten och möjligheterna i moderna grafiska verktyg.

När började du hålla på med design? Jag har nog egentligen alltid varit intresserad av design. Jag minns att jag på mellanstadiet la mer tid på att klippa, klistra och rita en snygg rubrik än att skriva text på de projektarbeten vi hade.

Vilka verktyg använder du? Jag börjar alltid med att skissa allt i huvudet. Jag avskyr papper och penna. Sen använder jag mestadels Photoshop och Illustrator.

Vem eller vad inspirerar dig? Alla som bygger och skapar något på riktigt. Njuter förstås av galna och nyskapande idéer på Dribbble och designbloggar. Inspireras även av problem och utmaningar jag möts av i jobbet, där ofta avancerade behov från användare måste lösas med en enkelt, begripligt och inte minst vackert gränssnitt.

Vad är det bästa med att jobba med en ny produkt? Att få arbeta långsiktigt med något som för en stund sedan inte existerade. Förhoppningsvis också få chansen att förädla något som blir en naturlig och alltmer nödvändig del i många människors vardag.

Vilket är ditt bästa tips på icke-jobbrelaterad app? Jag brukar alltid tjata om Zite till iPad, som samlar artiklar från (typ) hela Internet och skapar en personlig tidning till mig, baserat på mina intressen. Jag kan sedan ge tumme upp eller ned på varje artikel och på så vis få ett alltmer träffsäkert urval av innehåll. Det geniala är också att det begränsas till några få sidor, vilket ger mig en känsla av att ha läst "klart" när jag kommer till slutet, vilket få flöden på nätet ger.

Vilken är din bästa utgift? Garageplatsen på Kungsholmen för 2,000 kr i månaden. Insåg efter några månaders samlande av parkeringsböter att ett garage är både billigare och bekvämare på alla sätt.

OkategoriseradeHelena Månsson