Tinker Fredrik

Den tredje personen ni träffar här i bloggen är mobilgeniet Fredrik som är en av de personer som  jobbar med att utveckla vår app. Fredrik förgyller våra dagar med sin klingande skånska och underfundiga liknelser. Vad gör du på Tink? Jag ansvarar för mobilutvecklingen, vilket innefattar produktutveckling (bl.a. med Per), projektledning och stora delar av implementationen.

Vad borde vi veta om dig? Under skinnjackan döljer sig en gammaldags husmor. Jag älskar att putsa skor, mangla mina sängkläder och jag bakar regelbundet. Kanelbullar, vetelängder, lussekatter, fastlagsbullar och rulltårtor är givna. Min lägenhet kallas Freddes Bed & Breakfast bland mina kompisar från Lund.

Vem eller vad inspirerar dig? Folk som tar steget från att tänka på och prata om en dröm till att faktiskt förverkliga det. Att släppa tryggheten och bekvämlighetens vardag för att för sig själv skapa förutsättningarna att uppleva något nytt och uppnå något större. Att inte veta vilken väg man ska ta från början, men att ha en idé om hur målet ser ut, för att sedan överträffa det. Precis så upplever jag mentaliteten på Tink. Det är därför det är så otroligt roligt att jobba här.

Vad är det bästa med att jobba med en ny produkt? Vi får chansen att tänka om allt från grunden. Det finns inga dogmer eller "så har vi alltid gjort”. Det blir vad vi själva gör det till. Vi är vår egen lyckas smed och har chansen att göra något ingen har gjort tidigare.

Vilket är ditt bästa tips på icke-jobbrelaterad app? Pocket. Enkel app som håller koll på artiklar och sidor du vill läsa, men inte har tid att konsumera just då. Och detta synkroniseras mellan dina enheter, så man kan märka upp morgonens nyhetsskörd framför datorn och sedan läsa i mobilen på väg till jobbet.

Vilken är din bästa utgift? Restaurang, bar och taxi. Det är förvisso tre, men de verkar i symbios. Det är otroligt värdefullt att kunna köpa sig de bekvämligheterna för att möjliggöra ett rikt socialt liv även när man jobbar mycket.