Tinker Andreas

Vi tycker att det börjar bli dags att ni lär känna oss lite bättre. Vi börjar med att introducera Andreas som är en mästare på vår back-end och även kontorets atomfysiker. Andreas blev en Tinker i början av året och har tidigare jobbat som utvecklare av börssystem.

Vad gör du på Tink?

Jag jobbar främst på vår back-end vilket betyder att jag ser till att allt ni ser baseras på rätt siffror. Jag ser till att vi får in korrekt data från bankerna och att den sorteras på ett rätt och smart sätt. Störst fokus har jag hittills lagt på vår kategoriseringsmotor som gör att systemet känner igen dina transaktioner och automatiskt delar in dem i olika grupper. Det gör att du lättare får en överblick över vad du spenderar pengar på.

Finns det några likheter mellan att utveckla stora börssystem och jobba på Tink?

Absolut! Både på mitt förra jobb och på Tink är säkerheten alltid det viktigaste. Vi jobbar med stora mängder känslig data där inget får gå fel och vi måste behandla data ytterst varsamt.

Vad borde vi veta om dig?

Jag älskar att vardagstälta!

Vem eller vad inspirerar dig?

En person sa till mig en gång att om man sätter två programmerare i ett rum med en whiteboard så kan vad som helst hända. Jag inspireras av just den attityden, att inte låta sig begränsas utan att tro på att man kan skapa väldigt mycket som först inte verkar möjligt.

Vad är det bästa med att jobba med en ny produkt?

Att man får vara med från början, vara kreativ, och bryta ny mark. Helt enkelt att man får vara med och påverka bolagets utveckling.

Vilket är ditt bästa tips på icke-jobbrelaterad app?

Bonde på köpet. Appen berättar genom att scanna streckkoden om maten i butiken kommer från svenska bönder.

Vilken är din bästa utgift?

Jag gillar SVT så Radiotjänst (519 kr).