Sommarspara med Margaux!

marguax_blogg.jpg
 

Margaux utmanar sig själv och sitt sparande under kommande veckor

Margaux Dietz från Stockholm är chefredaktör för den snabbväxande plattformen Devote, har en av Sveriges största bloggar – och är en riktig livsnjutare. Men hur spenderar egentligen någon som tackar ja till det mesta av livets goda? Tillsammans med Tink utmanar Margaux sig själv och sitt sparande under kommande veckor – läs hennes inlägg här eller kika in på devote.se/margaux för pepp inför sommaren!

Våren är här och det som jag alltid börjar tänk på då är sommarplanerna. Samma visa varje år, jag tänker att jag ska spara ihop pengar så jag slipper tänka på det när det är dags att åka. Men oftast blir det som så att jag tar den sista lönen och bränner av den och sen lever fattigt ett tag.

I år ska det bli ändring på det. Jag har just nu ett samarbete med Tink, jag ser samarbetet som en utmaning för mig själv, vilket är grymt kul. Min utmaning blir att hålla full koll på mina utgifter samtidigt som jag sparar för sommaren.

Därför sitter jag nu med en egen "lyxfällan" tavla och kontanter och funderar på exakt hur det ska gå till...

Målet är att spara 4000 per månad såklart kronor och inte euros… hehe. Jacob och jag har bokat en likadan resa som förra året och det lär inte bli gratis. Men jäklar, kul det ska bli, Jacob ville absolut åka till Ibiza så det blir en vecka där och sen har jag valt Rivieran. Därför kommer mitt sparande på 4000 kr per månad vara väldigt behövligt. Och nu tack vare Tink så ska jag klara det, så peppad!

Tink är alltså en app som är gratis och som hjälper till att få full koll på ekonomin. Man kan se ALLT. Den kopplas samman med alla dina bankkonton och sen får du en översikt på hur mycket du lägger på vad per månad. Översikten är gjord i färgglada diagram så det är väldigt enkelt att förstå.

När man laddar ner den så kan appen tracka bakåt 2 år, helt sjukt haha. Så ALLA utgifter senaste två åren i diagram.

Vet ni hur mycket pengar jag har lagt på onödiga saker??? SÅ MYCKET!!!!

Det är galet nu när jag satt mig in i mina utgifter, varje dag så lägger jag i snitt 100 kronor på något som jag egentligen inte behöver. Mellanmål som jag kunde gjort på kontoret, en dyr kaffe eller en juice. Det är nästan 2000kr per månad. Pengarna blir mitt första mission att spara in! Hade mycket hellre tagit 2000kr på en flygbiljett istället……

Ska ni inte försöka spara lite med mig? Så vi kan peppa varandra! Ladda ner appen här för Iphone och här för Android.

En av sakerna som mesta delen cash går till är restaurangbesök. Men det är ju faktiskt min hobby. Det ska bli så kul att nu bestämma exakt hur mycket pengar jag får lägga på varje kategori per månad. Alltså om jag börjar närma mig att överskrida så plingar det till i mobilen… Som att någon står med pekpinne, hehe.

Ladda ner appen och testa, den är verkligen grym och man får ett härligt wake up call.

Mitt största problem är att jag aldrig tittar vart pengarna går men nu med Tink så blir det mycket mer lättillgängligt och om jag bara bestämmer sig för att kolla varje dag så slipper jag chocken som jag annars kan få hehe.

Imorgon är det den 25e och lönen kommer in. Jag ska göra en riktig bra plan för pengarna!