Semestertips

 

Förra veckan sänkte Riksbanken reporäntan och nu sänker även bankerna sina boräntor vilket betyder mer pengar till semesterplånboken för de som har rörlig ränta. Detta tillsammans med skatteåterbäringen som kom i början av juni gör att vissa kanske har lite extra pengar att röra sig med nu under semestern. Semestern är verkligen en tid att unna sig men om du känner för att lägga de där extra kronorna på sparande istället finns det roliga saker man kan göra på semestern utan att spendera massa pengar. Här är våra bästa tips:

  • Gör en tältsemester. Det kan vara ett härligt äventyr och du kan själv välja om du vill umgås med andra på en camping eller vill åka ut i skogen och vara helt själv. Den här går också väl in i slow travel trenden som det pratas mycket om nu.
  • Hyr ut din bostad när du är borta på till exempel Airbnb. Du kan också se om du hittar någon som vill byta boende med dig så slipper du hotellkostnaden om du reser iväg.
  • Gå ihop flera personer och hyr en stuga. Det blir både billigare och roligare om man är fler.
  • Om du vill utomlands, åk till ett ställe som ännu inte har blivit så dyrt. Till exempel Albanien, Litauen, Polen eller Slovakien.
  • Båtluffa i Stockholms skärgård. Det är jättevackert på sommaren och betydligt billigare än att ta sig ner till Grekland eller Kroatien för att båtluffa.

Oavsett vad du tar dig för hoppas vi att du får en härligt semester.