Vi säger hej till ID-Koll

 
id_koll_1.jpg

Vi på Tink bryr oss om din privatekonomi. Vi vill att du ska få tillgång till din data och enkelt få koll på vad som händer med dina pengar för att göra smartare val. Vi vill att du ska känna att du har kontroll över det som händer med dina pengar. Nu tar vi det här ytterligare ett steg.

Idag lanserar vi ID-Koll, en kostnadsfri bevakningstjänst som kommer göra dig uppmärksam på om någon har utsatt dig för ID-kapning. Att bli ID-kapad innebär att någon köper varor eller tar krediter i ditt namn och det har stor påverkan på din privatekonomi. Det är det vardagsbrott som ökar mest i Sverige och det enda sättet att skydda sig mot det är genom att vara aktsam med sina personuppgifter och använda en bra bevakningstjänst. Vi har genom att prata med er förstått att ID-kapning är något som många är oroliga för och att det är svårt att hitta en bra tjänst. Därför vill vi vara den tjänsten åt er.

En av de svåraste sakerna med att hålla koll på sina personuppgifter är att det finns otroligt många ställen där någon kan missbruka det. Det ID-Koll gör att är dagligen söka igenom olika källor för att se om något har hänt med ditt personnummer. ID-koll håller också koll på ovanlig kontoaktivitet för att fånga in kortbedrägeri. När något ovanligt händer får du en varning om det direkt i appen och kan snabbt ta åtgärder om det är en misstänkt identitetsstöld. På så sätt kan man minimera den ekonomiska skadan.

Läs gärna mer om ID-Koll på vår sajt. Har du frågor kan du alltid kontakta oss på support@tink.se