Fråga, fira och jämför - dags att prata pengar!

bloggtabu.jpg
 

"Mer än varannan svensk har skämts någon gång över sin privatekonomi!"

Pengar är ett känsligt ämne. Visste du att det är så pass känsligt att döden och sex är ämnen som man hellre pratar om runt lunchbordet på jobbet? Jodå, det är sant! Mer än varannan svensk har skämts någon gång över sin privatekonomi och vill hemskt ogärna dela med sig av vad de lägger sina pengar på, visar flera undersökningar. En tredjedel mår direkt dåligt när de tänker på sin ekonomi. Det tycker vi på Tink är onödigt - att konsumera är något oundvikligt som vi alla gör varje dag, mer eller mindre.

Ändå vrider vi obekvämt på oss när pengar kommer på tal. Vissa privatekonomiska händelser gillar vi att berätta om. Till exempel när vi anser oss förtjänta av ett särskilt inköp, ett par fina skor efter något grymt vi har fått gjort eller en påkostad middag efter dålig dag på jobbet. Men håller du med oss när vi menar att det finns en hårfin gräns? Det är sällan vi hör någon utbrista hur skönt det känns med lite extra mycket pengar på kontot just nu. Eller hur mycket vi verkligen förtjänade den där löneförhöjningen.

Vi vill inte göra andra människor obekväma. Bäst att vara tysta, för vad ska folk tro? Såna här tankar och beteenden vill vi på Tink ändra på till det bättre. Att börja få koll på pengarna, spendera smartare och tillåta sig själv en klapp på axeln är nämligen något som blir mycket lättare när vi gör det tillsammans med någon. Börja ställ frågan ”kan vi prata om pengar?” till en vän och se vad som händer. Börja berätta för varandra varför just det där köpet kändes så bra och fira era framgångar. Eller uppdatera Tink och jämför vad ni lägger era pengar på! Vi tror att det kan vara början på något stort.