Få dig själv att träna oftare

 
 

Förra veckan fick många lön och kanske är äntligen årets fattigaste månad över. Förutom att se till att betala hyra, mat, bil och ränta är det också den här månaden vi förnyar eller skaffar träningskort. Nu är det dags att blir hälsosamma (igen)! Grafen nedan visar att även vi Tink-användare är extra aktiva med sport & träning under januari.

 
andrew-tanglao-436401.jpg
 
 

Om du är som de flesta andra gillar du inte att binda upp dig på långa kontrakt. Däremot om du är som de flesta andra gör du ett undantag för just träning då vi tycker att det är bra att binda upp oss. Vi tänker att genom att binda upp oss kommer vi att träna oftare för att det ska kännas värt det. Vi överskattar dock vår egen förmåga. Ofta betalar vi många hundralappar i månaden för något som vi inte använder. Studier visar att det faktiskt ofta lönar sig att inte binda upp sig och betala för varje enskilt träningstillfälle istället.

En sak som verkar fungera för att vi ska använda vårt träningskort är att öka på det ekonomiska incitamentet ytterligare. Det du kan göra är att sätta upp ett kontrakt med dig själv eller med någon annan för att sätta extra press. Kontraktet går ut på att du lovar att träna ett visst antal gånger i veckan. För varje gång du går och tränar sätter du undan pengar på ett konto. Varje gång du inte går skänker du samma summa pengar till välgörenhet. Om du vill krydda lite extra kan din regel bli att varje gång du inte går och tränar trots att du lovat dig själv, skänker du pengar till något du inte gillar. Om du håller din regel har du satt igång ett extra sparande samtidigt som du lever mer hälsosamt. #win

 
 
Träning, redskap, yoga, graf, blått
Träning, redskap, yoga, graf, blått