Anpassa ditt Tink

Många av er har nu säkert appen eller ett konto hos Tink och vi hoppas att du redan har fått mycket bättre koll på dina pengar. För att trimma ditt konto lite extra tänkte vi dela med oss av några tips om hur du som Tink-användare kan göra för att anpassa ditt konto efter just dina behov. Klicka gärna på varje rubrik för en mer utförlig beskrivning.

1. Ställ in ditt månadsbryt

Många Tink-användare får lön den 25e varje månad. Därför är det förvalt att din månad börjar just det datumet. Får du lön en annan dag kan du lätt justera det under inställningar så att din månad börjar ditt valda datum istället.

2. Kategorisera okategoriserat, exkludera och egna överföringar

För att få ännu bättre koll på vad du spenderar dina pengar på kan du själv kategorisera de transaktioner som ännu inte har blivit kategoriserade.

Du kan också välja att kategorisera en utgift eller en inkomst som du inte vill ska inkluderas i din vardagsekonomi som "exkludera" så försvinner den från din statistik.

Har du överföringar som sker till eller från ett konto som inte är länkat till Tink kan du själv kategorisera dessa som ”Egen Överföring” så plockas de också bort från din statistik.

3. Flera personers banker till samma Tink-konto

Du kan ha ett gemensamt Tink-konto tillsammans med en eller flera andra personer, t ex ett familjekonto. Länka bara in de konton ni vill se i samma Tink-konto.

4. Stäng av och på konton

Om du inte vill att alla dina konton ska synas i Tink kan du lätt under inställningar stänga av datahämtningen av ett specifikt konto.

5. Dela konto

Om du och en annan person har ett gemensamt bankkonto och vill dela det på hälften kan du göra den justeringen under inställningar. Då kommer 50% av inkomster och utgifter räknas med i din statistik men i transaktionslistor ändras inget.