Snart kan du sätta ekonomin på autopilot

Blog_post_tink.png
 

Finansiell lycka handlar inte om antal kronor på kontot. Det handlar om att få koll på sin ekonomi.

 

Den här veckan släpper vi en helt ny visuell identitet och app. Men det är bara bergstoppen av alla förändringar som sker på Tink just nu, såväl som i hela finansbranschen. 

För många är Tink en ekonomiapp. Och det är helt rätt, det är vi. Men appen är för oss endast ett av de uttryck vi tar för att nå vårt mål, att helt få bort ekonomisk ångest – för att istället bidra med en finansiell lycka. 

Finansiell lycka handlar inte om antal kronor på kontot. Det handlar om att få koll på sin ekonomi. Att alltid ha den bästa räntan och det mest effektiva sparandet – just för dig. 

Det handlar också om rätten till den egna finansiella data. Att du ska kunna samla alla kort och banker på ett ställe – och därmed få en helhetsbild och nya insikter om din ekonomi. 

För er som redan använder Tink kan detta kännas självklart. Men faktum är att det här just nu skakar om hela Europas finansbransch. Med nya restriktioner och EU-lagstiftningen PSD2 som kommer att sjösättas i Sverige den 1 maj är förändringen här för att stanna. Det är en finansiell revolution! Mest för er användare och bankkunder som nu kommer få helt och hållet makten över er egen data, men även för bankerna och andra finansiella aktörer – som oss. Tillsammans bygger vi nu broar och skapar helt nya lösningar för att möta kundernas finansiella behov, och göra banktjänster så snabba och smarta som ni förtjänar.

I och med det här skiftet går Tink från att vara en smart app, till att leverera all denna smarthet till storbanker i hela Europa. Vi har senaste året startat samarbeten med Nordea, Klarna och BNP Paribas Fortis – för att bara nämna några. 

 
Livia Moore och Fredrik Cedervall

Livia Moore och Fredrik Cedervall

 

– Den här takten har vi planer på att hålla, och då är det extra viktigt att se till att varumärket följer med i utvecklingen. Därför lanserar vi nu den nya identiteten och dessutom en ny app, berättar Livia Moore, marknadschef.

Inför släppet av den nya appen har vi skrivit om all kod från början. Ett gediget arbete, som resulterar i en snabbare app – med bättre förutsättningar för nya funktioner.

– Med den nya appen på plats har vi bäddat för att skapa många nya framtida features. Först ut ska vi se till att man kan möta en Swishbetalning mot till exempel en restaurangnota. Det är något vi vet att flera användare längtat efter, säger Fredrik Cedervall, produktchef. Men det ligger otroligt mycket mer bara runt hörnet. Och nu kommer vi kunna jobba snabbare. 
 


Så, var är Tink om 5 år?

– Då kommer du med hjälp av oss kunna sätta hela din ekonomi på autopilot. Med det tänker jag att du mer eller mindre kunna trycka på en knapp och vi sköter allt åt dig, säger Fredrik. Vi ser till att du har den bästa räntan, att du automatiskt betalar alla räkningar i tid och att du alltid tar smarta ekonomiska beslut. Då kommer appen bara kommunicera med dig om det är någon förändring du måste göra. Det låter kanske konstigt, men mitt mål är att man nästan inte ska behöva tänka på Tink eller vardagsekonomin överhuvudtaget. Då har vi lyckats att ge den där finansiella lyckan.

Helena Månsson