När färgen får ta över

 
 

Tekla Severin är inredningsarkitekten som tröttnade på de gråa miljöer som kunderna frågade efter. Istället gick hon sin egen väg som set designer och fotograf, med en distinkt stil av färg och form. Läs om Teklas bästa budgettips och hur hennes drömhem skulle se ut. Denna intervju är del i en serie om bostad, inredning och design för att fira att du nu kan få till bolånet i Tink.

 
Tekla_cropped_2000x928.png
 
 

Ett snabbt besök på din hemsida räcker för att se att du har ett sinne för färger. Har du någon favoritfärg/nyans just nu?

Det varierar hela tiden; just nu är jag väldigt förtjust i kombon ockragult/puderrosa/bourdeaux annars är en forever fav kombo klarrött/rosa..

Du jobbar som set designer. Var hittar du din inspiration?

Jag är ju i grunden inredningsarkitekt, utbildad vid konstfack och har jobbat i 7 år på arkitektkontor, så en hel del grund inspiration för hur jag fotograferar kommer från den disciplinen; linjer, vinklar och utsnitt. Men även inspiration hur jag jobbar med set design kommer till stor del därifrån, mina ”läggningar” som set designer skiljer sig inte avsevärt från de material paletter jag gjorde inför presentation för kund som inredningsarkitekt.

Det jag däremot saknade som inredningsarkitekt var ”hands on” och möjligheten att jobba med andra discipliner. Numera kan jag mixa upp inspiration från mode och grafisk design mycket mer i mitt arbete. Och framförallt kunna använda mer färg än de sobra beige/gråa miljöer som kunder ofta efterfrågade..

 
Note Design Studios inredningsjobb. Foto: Tekla Severin

Note Design Studios inredningsjobb. Foto: Tekla Severin

 
 
Muralla Roja. Foto: Tekla Severin

Muralla Roja. Foto: Tekla Severin

Finns det något av alla dina jobb som har en speciell plats i hjärtat?

Ja, att åka till Muralla Roja (dit jag velat åkt i flera år), bo där och fotografera för Tidskriften RUM var en stor upplevelse. 

Om du hade oändligt med pengar, hur hade du inrett ditt drömhem?

Som någonting Guillermo Santoma hade skapat, typ

Har du något budgettips till den som vill få det lite finare hemma men inte vill lägga ner en förmögenhet?

Det beror på vad man menar med förmögenhet och inte, men generellt; HAY funkar alltid för fin/modern design, eklektiskt funkar alltid som charm (nyköp bredvid vintagefynd i vild mix), och färg -måla om säger jag bara- funkar alltid som atmosfärskapare.

För fler intervjuer och inspiration, följ Tink på Instagram.
Kolla in Teklas Instagram här.

Helena Månsson