Hur man blir en Mood Manager över sitt hem

 
 

Inredningsdesignern Madeleine Asplund Klingstedt har kallats för ”the mood manager” av sina vänner för sin förmåga att ordna en mysig belysning vid rätt tillfälle. Här delar hon med sig av sina bästa tips på hur man ger sin lägenhet ett lyft inför värderingen. Denna intervju är del i en serie om inredning och design för att fira att du nu kan byta bolån och värdera din bostad i Tink.

 
download-2.jpg
 
 

Din Instagram är fylld av vackra tyger och marmor. Vilken är din favorittextur?

Först och främst tack! Svår fråga, jag gillar framförallt sammansättningen och kombinationen av flera olika material och texturer, gärna i samma objekt så som att blanda sten, glas och trä i ett och samma bord. Om inte i samma objekt så gärna objekt, möbler i olika material och texturer matchade bredvid varandra.

Att få till en trevlig belysning är något som många tycker är svårt. Du verkar däremot vara en mästare på lampor. Har du några goda råd för att få till ett mysigt ljus?

Många olika ljuskällor i olika nivåer, såsom golvlampor, en lampa i fönstret, en på en hylla, på ett soffbord eller sideboard och en lampa i taket. Viktigast är såklart att de är dimbara så du kan skapa det ljus du vill ha till olika tillfällen. Mina vänner har alltid kallat mig för ”the mood manager” då jag är snabb på att dimma ner när arbetsmoment som att laga middagen är avklarade och man bara ska sätta sig ner och ha det trevligt. En trevlig middag kräver ett mysigt neddimmat ljus i kombination med levande ljus på bordet.

 
En av Madeleines egendesignade kollektioner.

En av Madeleines egendesignade kollektioner.

Vad i ditt hem spenderar du mest tid med och varför?

Jag spenderar definitivt mest tid vid mitt stora köksbord, trots att jag har ett arbetsrum så är det här jag hamnar om jag ska arbeta hemifrån, då bordets storlek gör att jag kan breda ut mig och få plats med alla saker jag behöver. Plus att det är en trevlig plats att äta trevliga middagar på. Jag har alltid haft en idé om att det skulle vara trevligare att efter en middag flytta till vardagsrummet för att ta en drink eller så där. Men i verkligheten är det alltid trevligast att hänga kvar i köket och vid matbordet. En sak som jag kanske jag kanske inte spenderar tid med men som jag älskar är mina gardiner, de gör det så himla mycket mer ombonat och på många sätt lyxigt med långa tunga gardiner. 

Slutligen, vad är ditt bästa råd till någon som vill ge sin lägenhet ett lyft inför en försäljning?

Först och främst blommor! En vas med snittblommor tycker jag lyfter vilket rum som helst. Sen tycker jag att härliga handtvålar och doftljus både är vackra och ger ett fräsch intryck. Ett måste är att ha överkast på sängen. 

För mer inspiration och tips, följ Tinks Instagram.
Kolla även in Madeleines Instagram för att se hennes verk.

 
 
Helena Månsson