(Trumvirvel) Och våra snitträntor är…

 
 

Tanken var att du som användare inte ska behöva ringa runt till olika banker och förhandla –  utan att vi, med 400 000 användare i ryggen, ska förhandla åt dig. Så, hur mycket har vi hjälpt våra användare hittills? Det visar sig att resultaten har varit väldigt bra, trots att det bara gått en månad.

 

 

Monika_Inne.jpg
 

 “De som flyttat sitt bolån i Tink hittills har sparat i snitt 5 900 kronor per år.”

 Monika Ocieczek, product manager på Tink

 

Våra snitträntor

Snitträntorna är olika beroende på hur mycket lån du har och här hittar du en sammanställning på våra snitträntor för respektive lånenivå. Snitträntan för lån över 2 miljoner ligger på 1,26%, vilket vi är väldigt glada över! Din faktiska personliga ränta baseras också på andra saker som din kreditvärdighet, din belångingsgrad osv. Du kan se din personliga ränta direkt i Tink.

Räkneexempel: För ett bolån på 1 miljon kr med rak amortering på 50 år och 600 avbetalningar blir den effektiva räntan 1,70%, om låneräntan är 1,69% (3-månadersränta per november 2016). Första månaden blir kostnaden 3 075 kr. Med oförändrad ränta i 50 år, skulle det sammanlagda beloppet bli 1 423 205 kr. Valutakursförändringar kan komma att påverka de belopp som ska betalas om du har inkomst i utländsk valuta. En förutsättning för lånet är att det är förenat med panträtt i fast egendom, tomträtt eller i bostadsrätt eller liknande rätt.

Priset är inte allt

En orsak till varför man drar sig för att byta bolån kan vara för att det verkar krångligt och tidskrävande. Därför har Tink försökt göra själva bytet så smidigt som möjligt och du kan nu byta bolånet direkt i appen, istället för att behöva besöka ditt bankkontor. Dessutom kan du flytta lånet utan att behöva lämna din vanliga bank, vilket innebär att alla kort, lönekonton, uppsatta autogiron etc kan vara kvar, precis som du har dem idag. Bara det flyttade bolånet ligger då hos någon av våra partnerbanker SEB eller SBAB. Självklart kan du komma åt allt direkt via Tink där du också kan sköta överföringar, betala räkningar och se vad du lägger dina pengar på.

Vill du också utmana din boränta? Ladda ner Tink här, koppla in ditt nuvarande bolån med BankID och få ett förslag från oss. Om du får en bättre ränta än den du har skickar du enkelt iväg din flyttansökan direkt i appen.

Hälsningar,

Tink-teamet!

Helena Månsson